Sunday, November 26, 2006

Poliisipäällikkö Aapo Nuotion mukaan Hannu Uurasjärven viranhoito tulee esille EU:n ulkoministerikokouksen jälkeen. Todennäköisintä on potkut heti!

Ilta-Lehdessä 24.11.2006 s.16 käsiteltiin poliisin hallintojohtaja Hannu Uurasjärven neekeröintejä ilman turhia kursailuja:

Ilta-Lehden otsikot kertovat karusti mistä on kyse Tampereen poliisin hallintojohtaja Hannu Uurasjärven kohdalla:

"Takana vuosien perhehelvetti" ( Kuvatekstien otsikoita )
"Iso kiho poliisijohtaja on tällä hetkellä sairaslomalla"
"Uhri Tytär sai pahoinpitelystä paitsi mustelmia, myös unettomuutta ja keskittymisvaikeuksia"

"Poliisipomo hakkasi vammaista tytärtään"
"17-vuotias puolustautui veitsellä ja saksilla"

Reportterina: Susanna Yliluoma ( Kiitos hyvin pureutuvasta tekstistäsi )

Otteita Tampereen poliisin hallintojohtaja Hannu Uurasjärven väkivaltaisuuksista kirjattuna IL:n paperiversiossa:

"- Isä alkoi lyödä nyrkillä kasvoihin ja päähän. Se hakkasi hullun lailla, kertoi 17-vuotias tytär eilen Tampereen käräjäoikeudelle ( eli 23.11.2006)"

"- Isä oli kännissä kuten aina"

Otsikolla:
"Sain monta kertaa turpiin"

"Oikeudessa kuultiin todistajana myös tytön äitiä. Hän kertoi eronneensa tytön isästä 1996.
Ex-mieheni alkoholinkäyttö oli yksi eron syy. Luotan tyttäreni kertomukseen. Itse olen saanut niin monesti turpiini, että tiedän, että näin voi käydä, äiti puuskahti."

---------------------------- ------------------------ --------------

Tampereen poliisi pohtii neekeröivän hallintojohtaja Hannu Uurasjärven asemaa vakavissaan: Voiko tunnetusti juopon ja epävakaan persoonan olla enää häpäisemässä poliisin kunnioitusta johtavassa esimiesasemassa?

STT-IA, 24.11.2006

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=100102


Tampereen kihlakunnan poliisilaitoksen hallinto-osaston johtajan Hannu Uurasjärven viranhoito tulee pohdittavaksi lähiaikoina, kertoo poliisipäällikkö Aapo Nuotio.

Hannu Uurasjärvi tuomittiin torstaina Tampereen käräjäoikeudessa sakkorangaistukseen pahoinpitelystä. Oikeus määräsi hänelle 40 päiväsakkoa. Sakon kokonaismäärä on 1 560 euroa.

Pahoinpitely tapahtui Tampereella 10. kesäkuuta 2006. Hannu Uurasjärvi on siitä lähtien ollut sairauslomalla.

Hallinto-osaston johtaja Hannu Uurasjärvi on poliisilaitoksen organisaatiossa korkea virkamies. Laitoksessa on kaksi osastoa, poliisiosasto ja hallinto-osasto. Hallinto-osaston toimialaan kuuluvat muun muassa lupa-asiat sekä henkilöstö- ja talousasiat.

Poliisipäällikkö Aapo Nuotion mukaan Hannu Uurasjärven viranhoito tulee esille ensi viikon alussa pidettävän EU:n ulkoministerikokouksen jälkeen. Poliisilaitos tutustuu ensin käräjäoikeuden ratkaisuun ja päättää sitten hallinnollisista jatkotoimista. Näin periaatteessa menetellään aina kun poliisimies tuomitaan oikeudessa rangaistukseen.

Poliisilaitos voi Nuotion mukaan ottaa asian hallinnolliseen käsittelyyn, vaikka käräjäoikeuden ratkaisu ei olisikaan lainvoimainen. Jos ratkaisusta valitetaan hovioikeuteen, lainvoimaisen päätöksen saamiseen voi kulua kuukausia. Nuotion mukaan poliisilaitoksen on toisaalta ennen päätöksentekoa hyvä tietää, jatkuuko asian käsittely hovioikeudessa.

Sairausloman mahdollinen jatkuminen saattaa vaikuttaa prosessiin.
- Kun Hannu Uurasjärvi on sairauslomalla, jäädään odottamaan, missä vaiheessa hän tulee takaisin, ja katsotaan sitten, Nuotio sanoo.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/3629.shtml

Tampereen poliisi pohtii pahoinpitelystä tuomitun hallintojohtaja Hannu Uurasjärven asemaa

24.11. 2006- 15:09 (Luotu: 15:07)

Tampereen kihlakunnan poliisilaitoksen hallinto-osaston johtajan viranhoito tulee pohdittavaksi lähiaikoina, kertoo poliisipäällikkö Aapo Nuotio.

Hallintojohtaja tuomittiin torstaina Tampereen käräjäoikeudessa sakkorangaistukseen pahoinpitelystä. Oikeus määräsi hänelle 40 päiväsakkoa. Sakon kokonaismäärä on 1 560 euroa.

Pahoinpitely tapahtui Tampereella 10. kesäkuuta. Johtaja on siitä lähtien ollut sairauslomalla.

Hallinto-osaston johtaja on poliisilaitoksen organisaatiossa korkea virkamies. Laitoksessa on kaksi osastoa, poliisiosasto ja hallinto-osasto. Hallinto-osaston toimialaan kuuluvat muun muassa lupa-asiat sekä henkilöstö- ja talousasiat.

Poliisipäällikkö Nuotion mukaan tuomitun viranhoito tulee esille ensi viikon alussa pidettävän EU:n ulkoministerikokouksen jälkeen. Poliisilaitos tutustuu ensin käräjäoikeuden ratkaisuun ja päättää sitten hallinnollisista jatkotoimista. Näin periaatteessa menetellään aina kun poliisimies tuomitaan oikeudessa rangaistukseen.

Poliisilaitos voi Nuotion mukaan ottaa asian hallinnolliseen käsittelyyn, vaikka käräjäoikeuden ratkaisu ei olisikaan lainvoimainen. Jos ratkaisusta valitetaan hovioikeuteen, lainvoimaisen päätöksen saamiseen voi kulua kuukausia. Nuotion mukaan poliisilaitoksen on toisaalta ennen päätöksentekoa hyvä tietää, jatkuuko asian käsittely hovioikeudessa.

Sairausloman mahdollinen jatkuminen saattaa vaikuttaa prosessiin. - Kun henkilö on sairauslomalla, jäädään odottamaan, missä vaiheessa hän tulee takaisin, ja katsotaan sitten, Nuotio sanoo.

STT



------------------------


-----------------------------